Travel with Me

Villa D’Este – Italian days

Iubesc enorm sa merg intr-o vacanta si sa vizitez ceva neasteptat, un loc care sa-mi taie respiratia si sa-mi ramana impregnat pe retina mult vreme dupa terminarea vacantei. Cam asta este si povestea oraselului Tivoli si a gradinilor renascentiste de la Villa D’Este, pe care le-am vizitat in city break-ul din Italia.

In ultima vacanta la Roma, dupa ce am strabatut orasul in lung si in lat, mai aveam la dispozitie o zi pe care sa o petrec dupa propria pofta. Si mi-am dorit sa fie o zi fara maratoane de muzee, restaurante sau shopping. O zi de relaxare in afara capitalei, unde sa pot surprinde esenta localnicilor. Asa ca am ales un refugiu situat la circa o ora de Roma si anume orasul Tivoli, faimos pentru Villa D’Este – una dintre cele 46 de atractii istorice si artistice ale Italiei, intrat in patrimoniul Unesco.

Nu am regretat nici o secunda decizia, pentru ca intr-adevar, locatia te lasa mut de uimire. Un adevarat teatru organizat din fantani arteziene (circa 500) si gradini renascentiste, locatia impresioneaza de la prima vedere. Linistea si eleganta locului duce cu gandul la vremurile cu regi si regine, la serate si baluri mascate si la iubiri interzise.

este

Intreaga Villa D’Este reuseste sa transmita o energie atat de pozitiva incat nu vrei sa mai parasesti locul. Mai mult, iti doresti sa pastrezi vii toate sunetele, susurul apei, imaginea copacilor si a fantanilor.Intrucat nu e posibil acest lucru, macar pozele te mai pot salva si transpune in starea respectiva. Cel putin asta mi se intampla mie. 🙂

Enjoy!

S.

Comentarii